Oldalak

2012. május 10., csütörtök

Paprikás krumli bográcsban

Kedden, munka után gondoltunk egy nagyot és kettesben nekiláttunk egy jó kis paprikás krumpli elkészítésének. Gyorsan kész lett és milyen finom lett!

Hozzávalók 4-5 személy részére: 1,7 kg krumpli, szalonna ízlés szerint, kevés csípős paprikás szalámi, vöröshagyma (mi jó sok, a kertből frissen szedett újhagymát tettünk bele, körülbelül 10 darabot, a zöld szárával együtt), egy evőkanál fűszerpaprika, só, víz, 1-2 TV paprika, zsír.

Egy bő evőkanálnyi zsírban elkezdtük a szalonnát kiolvasztani (eléggé húsos szalonnánk volt otthon, ezért muszáj volt egy kis zsírt is tenni a bogrács aljába), majd, amikor már majdnem elkészült, beletettük az apróra vágott hagymát. Ha ez is megpárolódott, akkor ment bele az apróra vágott paprikás szalámi, a fűszerpaprika, majd a csónakokra vágott krumpli. Jól összeforgattuk és visszatettük a tűz fölé a bográcsot. Annyi vízzel öntöttük fel, amennyi majdnem ellepi. Dobtunk bele összevágott TV paprikát és, ha lett volna otthon finom házi paradicsom, akkor azt is tettünk volna bele. Amikor a krumpli megpuhult és a leve is nagyjából elfőtt (rövid lével szeretjük), levettük a bográcsot a tűzről.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése