Oldalak

2012. május 28., hétfő

Szalonnás rukkolasaláta

Az idén rukkolát is vetettünk, ami már szépen megnőtt, így itt volt az ideje, hogy megkóstoljuk. Eddig kétszer ettem rukkolát életemben (Rocker még soha): először, amikor egy ételfutár cégtől rendeltem pizzát még sok évvel ezelőtt (azóta ilyet már nem teszek), és a pizza tetejére többek között rukkola is került, nagyon nem ízlett, másodszor, egy étteremben kóstoltam, akkor már tetszett. A recepthez az ötletet itt találtam: NoSalty .





Hozzávalók: egy jó nagy adag rukkola, kb. 15 dkg szalonna, 1 nagy fej lilahagyma vagy vöröshagyma vagy újhagyma (vegyesen került most bele), 2-3 gerezd fokhagyma, 1 kisebb ág rozmaring, balzsamecet, olívaolaj, aszalt paradicsom.

A szalonnát apró kockákra vágjuk és olívaolajon kisütjük, majd mehet bele az apróra vágott hagyma. Kicsit fonnyasztjuk, utána a fokhagymát és az apróra vágott rozmaringot is beletesszük. Ezzel is pároljuk egy-két percig. Lezárjuk a tüzet, öntünk rá balzsamecetet (körülbelül 2-3 evőkanálnyit) beletesszük a rukkolát és összekeverjük. Ha egy kicsit összeesik a saláta, átöntjük egy salátástálba és keverünk hozzá aszalt paradicsomot is.
Hagymás-aszalt paradicsomos-paprikás rántottával és házi kenyérrel ettük. Nagyon finom kis vacsora volt. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése