Oldalak

2012. május 14., hétfő

Spenótfőzelék

Mindketten nagyon szeretjük a spenótot. De nem ám akármilyen spenótot: kizárólag a kertünkben termett változatot. Ennek valahogy más az íze, mint a boltinak. Pontosabban van íze. Általában főzeléket készítek a levelekből, de próbáltam már (sikerrel) a spenótos quiche-t és a spenótos halat is.


Hétfőre és keddre spenótfőzeléket készítettem ebédre. A spenótleveleket leszedtem, megmostam és vízben megfőztem. Leszűrtem a leveleket, majd deszkán összeaprítottam (nagyon apróra). Olajon lereszelt fokhagymát futtattam (legalább négy gerezdet, mert jó fokhagymásan szeretem a spenótot), erre ment a spenót, majd felöntöttem tejjel. Tettem bele egy kevés sót és majorannát. Amikor felforrt, behabartam lisztes tejjel. Még egyet forraltam rajta és kész a finom, friss spenótfőzelék. Lehet hozzá főzni tojást vagy túrófasírtot sütni, de én általában csak úgy, magában szeretem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése