Oldalak

2012. július 5., csütörtök

Frankfurti leves

Szeretjük a frankfurti levest. Már egy ideje úgy készítem, hogy a virslit nem a levesben főzöm, hanem serpenyőben megsütöm és utána teszem a levesbe. Szerintem így sokkal finomabb. 



Hozzávalók egy jó nagy adaghoz:
- 2 kisebb fej kelkáposzta (vagy fehér káposzta),
- 1 nagy hagyma,
- 3-5 közepes krumpli,
- 3 gerezd fokhagyma,
- néhány darab jó minőségű virsli (amiben tényleg nincs adalékanyag és más, oda nem illő anyag),
- 3 dl tejföl,
- 1 evőkanál liszt,
- őrölt fűszerpaprika,
- őrölt kömény,
- majoranna,
- só,
- olaj/zsír.

Elkészítés: 

1. A hagymát apróra vágjuk és zsiradékon megfonnyasztjuk, majd rádobjuk a fűszerpaprikát és összekeverjük. Rögtön mehet rá a kockára vágott krumpli, az egészben hagyott fokhagyma és a csíkokra vágott (kel)káposzta.

2. Az egészet felöntjük vízzel, fűszerezzük sóval, majorannával, köménnyel.

3. Közben a virslit felkarikázzuk és egy serpenyőben kevés zsiradékon pirosra sütjük.

4. Ha kész, tejföllel elkevert liszttel behabarjuk a levest, majd beletesszük a virslikarikákat is és forralunk rajta egyet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése