Oldalak

2012. november 7., szerda

Sült nyúl

Szeretjük a nyulat. R. pörköltnek elkészítve, én inkább sütőben sütve. A nyúlnak jót tesz, ha sütés előtt egy-két napig pácban áll a hús. Legutóbb egy egyszerű, de annál nagyszerűbb pácot készített R.

Hozzávalók: egy nyúl, 2-3 dl bor (nekünk most vörösbor volt bontva), 2-3 dl olaj, 2 evőkanál mustár, só, bors, egy fej fokhagyma.

A nyulat feldaraboljuk, az olajat, a bort, a mustárt, sót, borsot összekeverjük. A nyulat beletesszük a pácba, az edényt letakarjuk és hűtőbe tesszük egy-két napra. Időnként megforgathatjuk a húst.

Sütés előtt kizsírozunk jó vastagon egy tepsit, beletesszük a húst, lefedjük és 180 fokos sütőben másfél órát sütjük, majd fedő nélkül még fél órát. Párolt káposztával és tavaly eltett ecetes-fokhagymás szilvabefőttel ettük.

A fokhagymát helyettesíthetjük 2 reszelt vagy nagyon apróra vágott vöröshagymával. Só és bors mellett ízlés szerint keverhetünk bármilyen fűszert is a páchoz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése