Oldalak

2013. január 4., péntek

Ananászos karaj kölessel

Hozzávalók: 50 dkg karaj, egy nagy ananász, 2 fej hagyma, só, 1 csipet bors, 2 teáskanál méz, kb. 3 dl fehérbor (ha elforrja a levét, akkor még víz is megy bele), 1 kiskanál csípős paprikakrém, egy evőkanál házi ketchup, 1 mokkáskanálnyi szerecsendió, 1 púpos kávéskanálnyi keményítő, olaj.

A hagymát apróra, a húst és az ananászt kisebb kockákra vágjuk. A hagymát olajon üvegesre pároljuk, majd hozzátesszük a karajt. Nagyobb lángon addig kevergetjük, míg kérget nem kap a hús. Ekkor mérsékeljük a tüzet, sózzuk, borsozzuk a húst és felöntjük ízlés szerint borral. Lefedjük és készre pároljuk. Ha szükséges, öntünk még hozzá vizet. Amikor puhára sült-főtt a hús hozzzzáadjuk az ananászt, a szerecsendiót, a csípős paprikakrémet, a házi ketchup-ot. Pár percig kevergetjük, majd a levét keményítővel besűrítjük.

Párolt kölessel tálaljuk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése