Oldalak

2013. március 28., csütörtök

Lebbencsleves

Ezt a leves R. készítette. Én még nem ettem korábban ilyen levest, de pozitívan csalódtam és nem is értem, korábban miért idegenkedtem tőle.

Hozzávalók:

- vöröshagyma,
- krumpli,
- szalonna,
- só,
- bors,
- TV paprika vagy pritaminpaprika,
- csuszatészta,
- őrölt fűszerpaprika
- csípős paprika, aki szereti.

1. A szalonnát kis kockákra vágjuk, zsírját kisütjük, majd kiszedjük a szalonnát az edényből és belerakjuk az apróra vágott hagymát és a csuszatésztát. Időnként kevergetjük és megpirítjuk mindkettőt. Amikor már kezd az edényhez tapadni a tészta, megszórjuk őrölt fűszerpaprikával, felöntjük vízzel és fűszerezzük sóval, borssal. Beletesszük a TV vagy pritaminpaprikát.

2. Amikor már majdnem elkészült a leves, hozzátesszük a kisebb kockára vágott krumplit is. Mi tettünk bele egy kis csípős paprikát is. Készre főzzük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése