Oldalak

2013. április 9., kedd

Cékla chips

Első próbálkozásom a cékla chips-szel érdekesen alakult. Valahogy nekem nem akart minden szelet ropogós, chips-szerű lenni. Túl sokáig viszont nem akartam sütni, mert féltem, elégnek a kisebb, vékonyabb darabok. Aznap sült nyúllal ettük. Másnap csak magában. Éjszakára lefedetlenül az elzárt sütőben hagytam. És itt jön az érdekesség: másnapra tényleg chips lett belőle. Minden egyes darab. A jövőben még kísérletezni fogok ezzel az étellel.



Hozzávalók:

- cékla,
- olaj,
- só.

1. A céklát megmossuk, meghámozzuk és uborkareszelőn szép vékony karikákra reszeljük.

2. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral és rátesszük a céklakarikákat. Mindegyiket megkenjük egy kevéske olajjal és esetleg sóval (van, aki sütés előtt, van, aki sütés után sózza).

3. 150-160 fokos sütőben megsütjük (félidőben fordítsuk meg).

Van, aki olajban és nem a sütőben süti a céklát, illetve olyan megoldást is olvastam, hogy étkezési keményítőbe kell forgatni a szeleteket, majd ezután bő olajban kisütni a céklát.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése