Oldalak

2013. május 6., hétfő

Salátafőzelék

Hozzávalók:

- 2-3 fej saláta,
- 3-4 gerezd fokhagyma,
- egy nagy csokor kapor,
- kb. 2-3 dl tejföl,
- 3 dkg vaj,
- 1-2 evőkanál liszt a habaráshoz,
- só,
- ecet vagy citromlé,
- cukor.


1. A salátát megmossuk és apró darabokra tépkedjük. A kaprot apróra vágjuk.

2. A vajat egy edénybe tesszük, megolvasztjuk és ráreszeljük a fokhagymát. Kicsit kevergetjük, majd rádobjuk az apróra tépkedett salátát. Felöntjük annyi vízzel, amennyi félig ellepi. Addig főzzük, míg a saláta össze nem esik. Közben sózzuk, citromlével vagy esettel ízesítjük, a kaprot beleszórjuk.

3. Amikor megfőtt (én szeretem, ha kicsit roppanós marad), akkor liszttel elkevert tejföllel behabarjuk. Cukorral édesítjük egy kicsit, ha szeretnénk.

4. Mi most ropogósra sütött szalonnadarabkákkal fogyasztottuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése