Oldalak

2013. június 17., hétfő

Hideg uborkaleves, főzés nélkül

Kánikula van. Ilyenkor könnyűt és hideget kíván az ember. Mivel hirtelen sok uborka termett a fóliasátorban, ezért ezt a receptet rögtön ki kellett próbálnom. Gyorsan elkészül, finom, üdítő. Egész nap ezt enném, ha tehetném. A recept innen származik. Az arányokon módosítottam kicsit.




Hozzávalók:

- kb. 30 cm hosszú friss, lédús uborka,
- 350 g natúr joghurt,
- 5-6 friss mentalevél,
- néhány szál friss kapor,
- egy csipet só,
- 1 gerezd fokhagyma,
- 1 gerezd citrom leve (elmaradhat)
- jégkocka.

1. Az uborkát meghámozzuk (én nem szoktam, mert zsenge uborkából készítem), feldaraboljuk és a turmixgépbe dobjuk.

2. A jégkocka kivételével az összes többi hozzávalót is a turmixgépbe tesszük. A kaprot nagyobb darabokra tépkedve szórjuk a gépbe. Összeturmixoljuk.

3. A tányérokba jégkockát teszünk, ráöntjük a levest, díszíthetjük kaporral, mentalevéllel, uborkadarabokkal és azonnal fogyasztjuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése