Oldalak

2013. június 5., szerda

Szalonnás-zöldborsós pulykamell

R. ötlete alapján készült ez a finom ebéd. Ritkán eszünk csirkét vagy pulykát, de most éppen volt itthon egy pulykamell és valami gyorsat szerettem volna sütni ebédre. Bármilyen zöldséggel lehet helyettesíteni a borsót.


Hozzávalók:

- fél kg pulykamell,
- 25 dkg zöldborsó,
- 15 dkg szalonna,
- 1-2 fej vöröshagyma,
- bors,
- só,
- 10-15 dkg sajt.

1. A pulykamellet kiklopfoljuk, majd sózzuk, borsozzuk.

2. A szalonnát kis kockákra vágjuk és zsírjára sütjük, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát is. Amikor a hagyma üvegesre párolódott, hozzákeverjük a zöldborsót. Lefedjük és az egészet puhára főzzük.

3. Egy tepsit kizsírozunk, belefektetjük a pulykamell-szeleteket, ráhalmozzuk a szalonnás borsót és az egészet megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegített sütőben, 180-200 fokon addig sütjük, míg a sajt megolvad és enyhe színt kap. Mi tepsiben sült fűszeres újkrumplival és savanyúsággal ettük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése