Oldalak

2013. július 18., csütörtök

Ribizlileves

Rengeteg ribizli termett az idén, pedig a bokrok zöme még kicsi. Az idén nem főztem lekvárt belőle, inkább lefagyasztottam valamennyi gyümölcsöt. A többit megettük, sütöttem belőle süteményt és ezt a levest is elkészítettem. Finom, kicsit hasonlít a meggyleves ízére. Meleg nyári napokon üdítő lehet ez a leves.




Hozzávalók:

- 50 dkg ribizli leszárazva,
- fél csomag vaníliás pudingpor,
- cukor ízlés szerint,
- 2,5 dl tejszín (vagy 5 dl tej)
- víz, amennyi ellepi.

1. A ribizlit edénybe tesszük, felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi és cukorral ízesítjük. Felforraljuk.

2. A tejszínt elkeverjük a pudingporral és behabarjuk a felforralt ribizlit. Megint forralunk rajta egyet és, ha szükséges, szórunk még bele cukrot. Ha nagyon sűrű a leves, hígítjuk vízzel vagy tejszínnel. (Ha tejszín helyett tejjel habarunk, akkor 5 dl tejjel keverjük el a pudingport.)

3. Hidegen tálaljuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése