Oldalak

2013. november 10., vasárnap

Káposztás palacsinta

Maradt fél fej fehér káposzta, ezért gondoltam, itt az alkalom, végre kipróbálhatom, milyen a káposztás palacsinta. Mindkettőnknek ízlett. Enyhén, de kellemesen érezni a káposzta ízét. Finom ízt ad a palacsintának. Kínálhatjuk tejföllel, vagy megkenjük tejföllel, félbe, majd megint félbe hajtjuk, tepsibe sorakoztatjuk a palacsintákat, tetejüket is megkenjük tejföllel és forró sütőben kicsit megsütjük. Ezen kívül túrót, tejfölt összekeverhetünk, sóval, borssal, köménnyel (elhagyható) ízesítjük (esetleg egy kis hagymával) és ezzel kenjük meg a palacsintákat. Nekem azonban magában is nagyon ízlett a palacsinta.


Hozzávalók: 

- fél fej káposzta,
- 20 dkg liszt,
- 2-3 tojás,
- 3 dl tej,
- annyi szódavíz, amennyit kíván a tészta (kb. 1-2 dl),
- só,
- bors,
- a töltelékhez túró, tejföl, hagyma stb.,
- olaj vagy zsír a sütéshez és egy evőkanál zsír a tésztához.

Elkészítés: 

1. A káposztát lereszeljük, besózzuk és fél órát állni hagyjuk.

2. Addig összekeverjük a palacsintatésztát. A tojást a tejjel elvegyítjük, mehet bele a só, majd a tej és annyi víz, amennyi szükséges. Végül egy evőkanál olvasztott zsír (vagy olaj). Hűtőben pihentetjük a tésztát.

3. A káposzta levét kinyomkodjuk, olajon vagy zsíron világosbarnára pirítjuk. Borssal ízesítjük. Kihűtjük.

4. A pirított káposztát a palacsintatésztához keverjük, majd a szokásosnál kissé vastagabb palacsintákat megsütjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése