Oldalak

2013. november 18., hétfő

Paradicsomos zöldbab

Zöldbabból eddig csak főzeléket, levest és rakott zöldbabot készítettem. Most azonban egy számomra teljesen új dolgot próbáltam ki. Paradicsomos zöldbabot főztem. Meglepően finom volt. A recept alapötlete Hugh-Fearnley Whittingstall, River Cottage minden napra című könyvéből való.



Hozzávalók: 

- kb. 70-100 dkg zöldbab (nálam most fagyasztott, amit nyáron tettem el),
- 1 db 7 dl-es házi paradicsomlé (vagy 1 kg friss paradicsom, hámozva, magozva, darabolva),
- 1 nagy vagy 2 kisebb fej vöröshagyma,
- 3-4 gerezd fokhagyma,
- só,
- bors,
- olaj.

Elkészítés: 

1. A vöröshagymát felaprítjuk, olajon üvegesre pároljuk.

2. Hozzáreszeljük a fokhagymát és egy kicsit kevergetjük vigyázva, ne égjen oda.

3. Beletesszük a zöldbabot és alacsony lángon addig főzzük, míg a bab majdnem puha lesz. Közben sózzuk, borsozzuk. Ha friss paradicsomot használunk, akkor a darabolt paradicsomot öntjük a hagymára és egy kis kevergetés után megy hozzá a zöldbab.

4. A végén hozzáöntjük a paradicsomlevet és még 10 percig főzzük. Bulgurral, kölessel vagy rizzsel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése