Oldalak

2014. február 18., kedd

Sajtos-tejfölös csirkemell

Ez egy régi recept és nem is újdonság, mert sok helyen megtalálhatjuk az interneten, de én lejegyzem, hátha a gyerekeim majd szeretnék elkészíteni, ha nagyobbak lesznek.

Nem rajongok a csirkemellért, de ezzel a készítési móddal nem lesz száraz a csirkemell, hanem finom szaftos és omlós húst süthetünk.

Hozzávalók: 

- csirkemell (filézett),
- sajt,
- tejföl,
- só,
- bors,
- kevés olaj.

Elkészítés: 

1. A csirkemellet szeletekre vágjuk, majd egy kicsit kiklopfoljuk.

2. Sózzuk, borsozzuk a csirkemelleket és vékonyan kikent tepsibe fektetjük egymás mellé a szeleteket.

3. Bőven megkenjük az egészet tejföllel és megszórjuk jó sok reszelt sajttal.

4. Lefedve 200 fokon, majd, mikor már majdnem kész, akkor fedő nélkül szép aranybarnára, készre sütjük. Főleg krumplipürés illik hozzá, de mi most hagymás-répás kölessel és savanyúsággal ettük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése