Oldalak

2014. május 15., csütörtök

Sárgarépafasírt

Sok répa maradt még a pincében őszről. Valamit kell kezdeni vele, mert kidobni nem szeretném. Jött az ötlet, készítsek belőle fasírtot. Spenótos bulgurral ettük, amit a korábban már leírt spenótos quinoa szerint készítettem el.


Hozzávalók: 

- répa,
- 2-3 darab tojás,
- zsemlemorzsa,
- sajt,
- szezámmag (elhagyható),
- só,
- bors,
- vöröshagyma,
- fokhagyma,
- petrezselyemlevél,
- zsiradék a sütéshez.

Elkészítés: 

1. A répát megpucoljuk, finomra reszeljük.

2. Összekeverjük a tojásokkal, reszelt sajttal, fűszerekkel, egy kis szezámmaggal, apróra vágott vöröshagymával, petrezselyemzölddel és reszelt fokhagymával.

3. Annyi szemlemorzsát teszünk hozzá, hogy formázható legyen a massza.

4. Kisebb golyókat készítünk, majd mindegyiket megforgatjuk zsemlemorzsában.

5. Bő olajban kisütjük, majd konyhai törlőpapírra szedjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése