Oldalak

2014. június 3., kedd

Mentás zöldborsókrém kenyérkosárkában

A receptet Gabojszánál találtam. Kitűnő vendégváró. Szerintem friss borsóból az igazi. Az eredeti receptben feltüntetett mennyiségek harmadával készítettem el, de így is igen sok lett belőle. Pirított kenyérkosárkákban tálaltam. 

Hozzávalók: 

- 30 dkg zöldborsó, 
- néhány levél menta
- só, 
- bors, 
- 1 dkg vaj, 
- 1 kiskanál olívaolaj, 
- 1 kis fej vöröshagyma, 
- 4-5 dkg krémsajt (natúr), 
- kb. 0,5 dl tej vagy tejszín
- a tálaláshoz toast kenyér (bolti vagy saját sütés). 

Elkészítés: 

1. A vöröshagymát az olaj és vaj keverékén megdinszteljük. Amikor üveges, hozzáadjuk a zöldborsót, majd sózzuk, borsozzuk. Fedő alatt puhára pároljuk. 

2. Amikor kész, krémesre mixeljük a mentalevéllel és a tejjel (vagy tejszínnel). Ezután hozzákeverjük a sajtkrémet és tálalásig hűtőben tartjuk. Csak közvetlenül tálalás előtt töltjük meg a kosárkákat a borsókrémmel (különben megpuhulnának a kosárkák). Zöldségekkel díszítjük. 

A kenyérkosárkák elkészítése: 

1. Toast kenyeret vékonyra szeletelünk, héját levágjuk, sodrófával vékonyra nyújtjuk, majd pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. 

2. Kisméretű muffinformákba igazítjuk a kenyérszeleteket. 200 fokra előmelegített sütőben pirulásig sütjük. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése