Oldalak

2014. július 5., szombat

Rakott mángold kölessel

Ritánál találtam ezt a receptet. Nagyon jó lett.

Hozzávalók: 

- 12 dkg köles,
- 1 fej vöröshagyma,
- 1 gerezd fokhagyma,
- 50 dkg darált hús,
- 1 teáskanál fűszerpaprika,
- 2 evőkanál paradicsomlé (én jóval többet tettem bele),
- 1 evőkanál zsiradék,
- só,
- bors,
- 30 dkg mángold (én többet használtam fel),
- 2 dl tejföl (én többet tettem bele),
- reszelt sajt (elhagyható).

Elkészítés: 

1. A kölest jól megmossuk, majd sózott, kétszeres mennyiségű vízben puhára főzzük.

2. A vöröshagymát apróra vágjuk és egy evőkanál zsiradékon üvegesre pároljuk. Ekkor rátesszük a darált húst, sózzuk, borsozzuk és fehéredésig sütjük. Ezután belereszeljük a fokhagymát, megszórjuk fűszerpaprikával és hozzáöntjük a paradicsomlevet, majd fedő alatt készre főzzük.

3. A megmosott, darabokra vágott mángoldot zsiradékon megpároljuk.

4. A tepsi alján elosztjuk a húst, erre jön a köles, majd a mángold. Az egészet leöntjük tejföllel, sajtot reszelünk rá és 200 fokos sütőben készre sütjük.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése