Oldalak

2014. november 15., szombat

Mángolddal vagy spenóttal töltött palacsinta

Eredetileg cannelloni tésztát kellett volna használni ehhez az ételhez, de nekem ilyenem nem volt itthon, ezért palacsintát sütöttem és azt töltöttem meg a zöldséges krémmel. Nagyon finom lett. A recept a Vidék Íze 2010 májusi számában található. Szerintem spenóttal is el lehetne készíteni.


Hozzávalók: 
- kb. 16 darab kész palacsinta vagy cannelloni tészta,
- 60 dkg mángold vagy spenót,
- 1 fej vöröshagyma,
- 15 dkg feta sajt,
- 1 tojás (mostanában nem teszek bele),
- 20 dkg trappista sajt,
- 4 dl tejszín (sokszor csak 2,5 dl tejszínt teszek bele, a többit kipótlom tejjel),
- só,
- bors,
- szerecsendió.

Elkészítés: 

1. A vöröshagymát felaprítjuk és kevés olajon megpirítjuk.

2. Hozzáadjuk a megmosott, majd nagyobb darabokra vágott mángoldot/spenótot. Sózzuk, borsozzuk és készre pároljuk. Hagyjuk kihűlni.

3. Belekeverjük az egész tojást és a durvára morzsolt feta sajtot. Ezt töltjük bele a palacsintába/cannelloniba.

4. A tejszínt (és a tejet, ha vegyesen készítjük) lábasba öntjük, felmelegítjük és beleszórjuk a reszelt sajt felét. Ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval. Állandó keverés mellett besűrítjük.

5. Tepsibe tesszük a megtöltött tésztát, ráöntjük a mártást, megszórjuk a maradék reszelt sajttal. Ha cannellonival készítjük, akkor 180 fokra előmelegített sütőben először lefedve sütjük (majd a végén levesszük a fedőt), ha palacsintát töltöttünk meg, akkor fedő nélkül kezdjük a sütést. Addig sütjük, míg a teteje színt kap.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése