Oldalak

2014. december 18., csütörtök

Diósült (húsmentes feltét főzelékhez, salátához)

Vegasztrománia blogján található az eredeti recept. Tényleg finom, húsimádók is szeretni fogják. Mi most tepsiben sült céklával, sütőtökkel, hagymával ettük.






Hozzávalók: 

- 25 dkg mag vegyesen (dió, mandula, mogyoró, szezámmag, de én még napraforgómagot is tettem bele),
- 40 dkg paradicsom felkockázva (nálam most egészben fagyasztott, de lehet konzerv paradicsom, ha szezonja van, akkor friss),
- 1 nagy fej vöröshagyma apróra vágva,
- 1 gerezd fokhagyma apróra vágva (ez eredetileg nincs a receptben, de Zizi tett bele, így én is),
- 1-2 tojás (mostanában nem teszek bele Panni tojásallergiája miatt, helyette 1-2 teáskanál útifűmaghéjat keverek hozzá),
- 15 dkg ementáli sajt reszelve,
- 1 teáskanál friss kakukkfű apróra vágva,
- 2 teáskanál friss zsálya apróra vágva,
- fél teáskanál friss menta apróra vágva (én ezt kihagytam, nem kívántam bele),
- 1 evőkanál friss petrezselyem apróra vágva,
- 1 teáskanál mustár (nálam 2),
- 1 teáskanál friss citromlé,
- só,
- bors.

Elkészítés: 

1. A magokat külön-külön szárazon  megpirítjuk, majd kihűtjük. Ezután késes aprítóban durvára daráljuk.

2. Minden hozzávalót összekeverünk, majd egy 16-20 cm átmérőjű tortaformát kibélelünk sütőpapírral. Beleöntjük a masszát és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40-50 perc alatt aranybarnára sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése