Oldalak

2015. április 14., kedd

Csalános kenyérpuding

Van már egy kenyérpuding (spenótos) recept a gyűjteményben. Ez a puding pedig több recept alapján készült. Az alapötletet Ottisnál láttam, ezt egészítettem ki az itthon lévő alapanyagokkal és Hugh csicsókás-csalános receptjével.


Hozzávalók: 
- 20 dkg szikkadt kenyér,
- 2,5 dl tejszín,
- fél-egy dl tej, ha szükséges,
- 2 tojás,
- 2 fej vöröshagyma,
- só,
- bors,
- szerecsendió,
- 2 teáskanál mustár,
- füstölt sajt,
- néhány dkg sajt reszelve,
- csalán (de el is maradhat vagy lehet bele tenni spenótot),

Hozzávalók a tetejére (el is maradhat): 
- kb 2-3 dkg reszelt sajt,
- egy jó marék zabpehely,
- egy evőkanál zsemlemorzsa,
- 1-2 dkg olvasztott vaj,
- egy marék pirított, lehéjazott mogyoró (elmaradhat, én most nem tettem).

Elkészítés: 

1. A vöröshagymát megpucoljuk, vékony karikára vágjuk. Vajon megpároljuk.

2. A tejszínt, tejet, felkockázott füstölt sajtot, reszelt sajtot, mustárt, fűszereket, tojásokat, párolt hagymát összekeverjük, majd hozzáadjuk a felaprított csalánt is.

3. A kenyeret felkockázzuk. Az edény alját, amiben sütjük majd a pudingot, kirakjuk egy sor kenyérrel. Erre kanalazunk a tejszínes keverékből. Ismét egy sor kenyér jön, majd megint a tejszín, végül ismét kenyér és tejszín.

4. A tetejére valókat összekeverjük, elosztjuk a puding tetején és 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük. Melegen vagy langyosan az igazi.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése