Oldalak

2015. április 2., csütörtök

Csirkés-spenótos pite (quiche)

Finom, laktató és egyszerű étel.


Hozzávalók a tésztához: 
- 20 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt,
- 10 dkg vaj,
- kevés só,
- 5-6 evőkanál hideg víz.

Hozzávalók a feltéthez: 
- 50 dkg csirkemell,
- 20-25 dkg spenót (lehet fagyasztott vagy friss),
- só,
- bors,
- kevés zsiradék a csirkemell sütéséhez,
- 4 gerezd fokhagyma,
- 3 tojás,
- 2,5 dl tejszín,
- egy csokor aprított petrezselyem,
- 10-15 dkg sajt reszelve
- néhány dkg szalonna.

Elkészítés: 

1. A tészta hozzávalóit gyorsan összegyúrjuk, fóliába csomagoljuk és hűtőben legalább fél órát pihentetjük.

2. A töltelékhez a csirkét apróra kockázzuk, majd zsiradékon puhára főzzük-sütjük. Közben sózzuk, borsozzuk.

3. A tojásokat összekeverjük a tejszínnel, belereszeljük a sajtot, ízesítjük zúzott fokhagymával, borssal, sóval, petrezselyemmel. Mivel most csak fagyasztott spenótom volt, ezért a kiolvasztott spenótot is ehhez kevertem. Ha friss spenóttal dolgozunk, akkor azt csak daraboljuk, nem kell megfőzni és már keverhetjük is a tejszínhez vagy egyszerűen csak rászórjuk a csirkehúsra.

4. Egy piteformát kibélelünk a tésztával. 180 fokos sütőben elősütjük.

5. Ezután elosztjuk rajta a csirkehúst, ráöntjük a tejszínes keveréket és a vékonyra vágott szalonnát, majd készre sütjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése