Oldalak

2015. április 1., szerda

Lisztmentes pizzaalap vagy kenyér

A receptet a Paleo hedonistáknak nevű blogon találtam. Én csak az alapot sütöttem paleo módon, a feltét már az igazi kenyérlángos receptje szerint készült.




Hozzávalók: 
- 10 evőkanál finomra darált mandula,
- 5 evőkanál szezámmag,
- 5 evőkanál tökmag finomra darálva,
- 5 evőkanál dió darálva,
- 3 tojás,
- fél teáskanál szódabikarbóna,
- 1 dl víz,
- só ízlés szerint (egy szűk teáskanálnyit tettem bele),
- feltétnek zöldségek, paradicsomszósz vagy tejföl, szalonna, hagyma, ha nem paleo diéta szerint étkezünk.

Elkészítés: 

1. A magokat összekeverjük a szódabikarbónával és a sóval, majd hozzáadjuk az előre felvert tojásokat, vizet.

2. Egy tepsibe sütőpapírt teszünk, arra öntjük a keveréket kb. egy ujjnyi vastagon. Én egy kisebb méretű tepsit használtam.

3. 180 fokon elősütjük a tésztát, majd az általunk választott feltéttel megkenjük, megszórjuk és a sütőbe visszatolva készre sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése