A Colors in the kitchen nevű blogon találtam a recept alapötletét, de aztán eléggé átalakítottam. Finom, enyhén édes kekszet kaptam.
Hozzávalók:
- 10 dkg vaj,
- 1 tojás,
- 100 g fügelekvár (eredetileg 140 g pépesített körte),
- 12 dkg durvára darált zabpehely,
- 3 evőkanál pattogatott amarant,
- 1-2 evőkanál mazsola aprítva,
- 1-2 evőkanál aprított kandírozott narancshéj,
- 13 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt.
Elkészítés:
1. A vajat elmorzsoljuk a liszttel és a zabbal. Ezután gyorsan összegyúrjuk a kissé felvert tojással és a többi hozzávalóval. Rudat formázunk a tésztából és hűtőbe tesszük legalább egy órára.
2. Amikor már kellően kemény a tészta, éles késsel felszeleteljük. Sütőpapírral bélelt tepsin 170-180 fokon kb. 12-15 percig sütjük. Rácson hűtjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése