A Vidék Íze 2014 júliusi számában találtam ezt a receptet. Kicsit leegyszerűsítettem az itthon lévő hozzávalókhoz igazítva. Nekünk nagyon ízlett, így a nyáron még biztos elkészül.
Hozzávalók az alaphoz:
- 3 közepes cukkini,
- 2 tojás,
- reszelt sajt (recept szerint 1 csésze, én nem mértem, de ennél biztos kevesebbet tettem),
- fél csésze reszelt parmezán (nem tettem bele),
- 1 csésze liszt (nálam fele csicseriborsóliszt, fele fehér tönkölyliszt).
Hozzávalók a mártáshoz:
- a jól bevált paradicsomszószom szerint. Van, hogy cukkinit reszelek a szószba is és amikor elkészül, összeturmixolom.
Feltét:
- szalonna kis kockákra vágva,
- kevés kolbász felkarikázva,
. 5 dkg feta sajt,
- 1 nagy fej hagyma,
- ki mit szeretne még vagy ezek helyett, pl. gomba, mozzarella stb.
Elkészítés:
1. A cukkinit lereszeljük. Sózzuk. Kicsit állni hagyjuk, majd jól kicsavarjuk a levét. Minél alaposabbak vagyunk, annál ropogósabb lesz az alap.
2. Hozzáadjuk a lisztet, a reszelt sajtot és a tojásokat. Egy lágy, de nem folyós masszát kapunk.
3. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük (kb. 1 cm vastag legyen a tészta), eligazítjuk és 180 fokon elősütjük. Addig sütjük, míg a tészta halványbarna lesz.
4. Ekkor megkenjük a szósszal, elrendezzük a feltétet és készre sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése