- 6 tojás,
- 3 evőkanál xukor zero,
- 9 púpos evőkanál darált mandula vagy darált dió.
Hozzávalók a töltelékhez:
- 25 dkg gesztenyemassza (cukormentes),
- 2,5 dl habtejszín,
- 2-3 evőkanál rum,
- porcukor ízlésszerint
- fél üveg meggybefőtt (cukormentes).
Tetejére:
- 10 dkg étcsokoládé,
- egy kiskanál vaj.
Elkészítés:
1. A piskótát megsütjük. Ehhez a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a xukorral habosra keverjük (fehéredésig). Ezután a tojásfehérjéből habot verünk. A sárgáját hozzáöntjük a habbá vert fehérjéhez és összekeverjük, vigyázva, hogy a hab össze ne törjön. Ezután a darált mandulát is óvatosan beleforgatjuk.
2. Nagy gáztepsit sütőpapírral kibélelünk és beleöntjük a tésztát. Elsimítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük. Ekkor leszedjük a sütőpapírról és még melegen konyharuhára tesszük, felcsavarjuk. Így hűtjük ki.
3. A krémhez a gesztenyét krumplinyomón átnyomjuk. Porxukorral és rummal ízesítjük. A tejszínt habbá verjük, majd a gesztenyével összekeverjük.
4. A kihűlt tésztát kiterítjük, megkenjük a töltelékkel, egyenletesen elosztjuk rajta a meggyet. Feltekerjük.
5. A csokit gőz felett felolvasztjuk. Vajat keverünk bele, majd gyorsan bevonjuk vele a süteményt. Hűtőben pihentetjük néhány órát.
Nem volt idő fotózgatni, így elkészülés után csak gyorsan kattintottam egyet a géppel.
Ez a képen abszolut lisztel keszult piskotatekercs
VálaszTörlésHazugsag ez a par kanal mandulabol keszult
Ki sem probaltad!!!!!
Kedves Moris! Köszönöm szépen kedves és udvarias szavaidat! Mivel ezt az oldalt elsősorban magamnak írom, nem tartom valószínűnek, hogy magamnak hazudnék.😉
Törlés