Oldalak

2015. szeptember 29., kedd

Céklás nokedli (sztrapacska) kecskesajttal, szalonnával

A Vidék Íze magazin egyik számában találtam a receptet, de ezen az oldalon is olvasható a leírás. Nagyon finom, de rá kell jönni, hogyan lesz megfelelő az állag és jól szaggatható a tészta. Nekem nem mindig sikerül elsőre. Megéri azonban a kísérletezést, mert különleges és finom étel, arról nem beszélve, hogy legalább esznek egy kis céklát a gyerekeim (nem a kedvenc zöldségük, így azonban szívesen fogyasztják).



Hozzávalók: 
- 50 dkg liszt,
- 1 tojás,
- 2 krumpli,
- 3 cékla,
- 20 dkg füstölt szalonna,
- 15 dkg kecskesajt,
- 2 dl tejföl (elmaradhat).

Elkészítés: 

1. A céklát és a krumplit nyersen, a legkisebb lyukú reszelőn jó apróra lereszeljük.

2. Hozzáadjuk a lisztet, sót, tojást és annyi vizet, hogy nokedlitésztát kapjunk. Nem kell túl sokat kevergetni, épp csak álljon össze. Több kisebb adagban azonnal főzzük is ki.

3. A szalonnát apró kockákra vágjuk és kisütjük.

4. A kifőtt nokedlit összekeverjük a kisütött szalonnával. Tálaláskor pedig rámorzsoljuk a kecskesajtot is.

5. Sütőben egy kicsit meg is süthetjük az ételt, de vigyázzunk, ne száradjon ki. Tálaláskor tejfölt is kínálhatunk hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése