Hozzávalók:
- 50 dkg liszt,
- 1 tojás,
- 2 krumpli,
- 3 cékla,
- 20 dkg füstölt szalonna,
- 15 dkg kecskesajt,
- 2 dl tejföl (elmaradhat).
Elkészítés:
1. A céklát és a krumplit nyersen, a legkisebb lyukú reszelőn jó apróra lereszeljük.
2. Hozzáadjuk a lisztet, sót, tojást és annyi vizet, hogy nokedlitésztát kapjunk. Nem kell túl sokat kevergetni, épp csak álljon össze. Több kisebb adagban azonnal főzzük is ki.
3. A szalonnát apró kockákra vágjuk és kisütjük.
4. A kifőtt nokedlit összekeverjük a kisütött szalonnával. Tálaláskor pedig rámorzsoljuk a kecskesajtot is.
5. Sütőben egy kicsit meg is süthetjük az ételt, de vigyázzunk, ne száradjon ki. Tálaláskor tejfölt is kínálhatunk hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése