Hozzávalók:
- zsenge cukkini,
- tejföl,
- 1-2 evőkanál liszt,
- só,
- 1 fej vöröshagyma és/vagy
- 1-2 gerezd fokhagyma,
- 2 evőkanál zsiradék,
- kapor, de én ezt most nem tettem bele.
Elkészítés:
1. A cukkinit, ha nagyon zsenge, akkor nem szükséges magozni, hámozni. Lereszeljük.
2. A vöröshagymát apróra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk.
3. A zsiradékon megpároljuk a vöröshagymát, majd hozzáadjuk és pár másodpercig keverjük a fokhagymával. Ezután jöhet rá a cukkini. Sózzuk.
4. Szükség szerint adunk hozzá vizet.
5. Mikor megfőtt, behabarjuk a liszttel elkevert tejföllel. Egyet forralunk rajta és kész is. Padlizsánfasírttal ettük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése