A Vidék Íze 2015 augusztusi számában találtam ezt a receptet. Gyors és finom, szaftos lesz a hús. Még Gergő is szereti!
Hozzávalók:
- 60 dkg csirkemell, hüvelykujjnyi csíkokra vágva,
- 4 evőkanál liszt,
- só,
- bors,
- fűszerpaprika,
- 2 evőkanál libazsír (vagy más szír),
- petrezselyem zöldje aprítva, ha lehet, akkor friss,
- 4 evőkanál szezámmag,
- 2 dl tejszín,
- fél dl víz.
Elkészítés:
1. A lisztet összekeverjük a fűszerekkel. Megforgatjuk benne a csirkecsíkokat.
2. A zsírral kikent tepsibe sorakoztatjuk a húst úgy, hogy ne fedjék egymást. 200 fokra előmelegített sütőben pirosra sütjük.
3. A megmaradt lisztes keverékhez adjuk a tejszínt, a vizet, a szezámmagot és még egy kevés fűszert. Nekem van, hogy elfogy a lisztes keverék, akkor azt is pótlom.
4. Amikor már pirosas színűek a csirkecsíkok, ráöntjük a szezámmagos szószt, elkeverjük és 180 fokon folytatjuk a sütést addig, míg szép piros nem lesz a csirkehús.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése