Oldalak

2016. január 9., szombat

Aszalt gyümölcs rudacskák

Gergő nagyon szereti a boltban kapható aszalt gyümölcs rudakat, aminek azonban igen borsos az ára. Gondoltam, megpróbálok itthon készíteni valami hasonlót. A kísérlet sikerült, népszerű volt a gyerek körében. Gergő imádta.




Hozzávalók: 
- aszalt gyümölcsök (nálam most barack, szilva és mazsola),
- dió (azért, hogy a dióból kicsapódó zsiradék lágyítsa a masszát),
- kókuszreszelék (elhagyható).

Elkészítés: 

1. Az aszalt gyümölcsöket és a diót késes aprítóban pépesre daráljuk. Ne maradjanak benne darabok.

2. Ízlés szerinti méretű rudakat formázunk. Én ezt nedves kézzel tettem, mert kicsit ragadt a massza. Ezután, hogy a gyerekek kezében ne ragadjon majd, kókuszreszelékbe forgattam a rudacskákat. Fogyasztásik hűvös helyen, lezárt dobozban tároljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése