Oldalak

2016. április 1., péntek

Gyömbéres keksz

Most ez az egyik kedvencem. Nagyon jó lett az állaga. Ropog, ahogy egy keksznek kell ropognia. Ilyen jól még nem sikerült soha egy kekszem se. A gyömbért frissen reszeltem bele, ezáltal még intenzívebb az íze. A gyerekek nagyon szeretik. Már esteledett, mire kész lett, így fényképezni persze megint nem tudtam rendesen...


Hozzávalók:
- 20 dkg liszt (nálam 10 dkg tönköly fehér és 10 dkg tönköly barna),
- 10 dkg vaj,
- 2 dkg friss gyömbér, reszelve,
- 1 kiskanál őrölt fahéj,
- 5 dkg kókuszcukor,
- egy tojás sárgája,
- 1 mokkáskanál szódabikarbóna.

Elkészítés:

1. A lisztet összekeverjük a cukorral és a szódabikarbónával, majd belekockázzuk a vajat is az edénybe. Gyorsan elmorzsoljuk és hozzágyúrjuk a tojássárgát valamint a reszelt gyömbért. Nagyon gyorsan dolgozzunk, ne olvadjon meg túlságosan a vaj a kezünktől. Zacskóba csomagoljuk és legalább fél órát hűtőben állni hagyjuk.

2. Vékonyra nyújtjuk, kiszaggatjuk. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 12-15 perc alatt készre sütjük. Nagyon figyelni kell, ne süljön túl. Rögtön sütés után még puha, de aztán megszilárdul. Ha az alja kezd barnulni, vegyük ki a sütőből.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése