Volt itthon egy zacskó quinoa, maradt főtt zöldség a húslevesből, így született meg ez a finom fasírt. Most paradicsomszósszal ettük. Az alapötlet Zizitől származik.
Hozzávalók:
- 20 dkg quinoa,
- 1 tojás,
- levesben főtt zöldségek (elmaradhat, ha éppen nincs),
- zsemlemorzsa,
- só,
- bors,
- 1 fej vöröshagyma, apróra vágva,
- 3-4 gerezd fokhagyma, reszelve,
- petrezselyemzöld, aprítva (most nem tettem bele),
- zsiradék a sütéshez.
Elkészítés:
1. A quinoat megfőzzük, majd kihűtjük.
2. A főtt zöldségeket krumplinyomóval pépesítjük, majd minden hozzávalót összekeverünk. Annyi zsemlemorzsát adjunk hozzá, hogy formázható masszát kapjunk.
3. Kisebb golyókat formázunk, zsemlemorzsában meghempergetjük. Egy serpenyőben kevés zsiradékot melegítünk és a fasírtok mindkét oldalát megsütjük. Nem esik szét, de óvatosan fordítsuk meg sütés közben.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése