Oldalak

2016. május 23., hétfő

Csirkemell zöldséges kuszkusszal

Gyorsan kellett főznöm valamit ebédre. Nehezítette a dolgot, hogy alig volt itthon valami. Végül lementem a pincébe egy kis répáért, találtam egy jó adag spárgát a kertben, volt még egy csirkemell a mélyhűtőben és már ki akartam próbálni a kuszkuszt is, mert még soha nem ettem. Ez lett belőle. Szerintem a zöldséget nyugodtan lehet variálni. Nekem nagyon ízlett.


Hozzávalók:
- egy egész csirkemell, apró kockákra vágva,
- sárgarépa, apró kockákra vágva,
- spárga, felkarikázva,
- másfél bögre kuszkusz,
- só,
- bors,
- 2 evőkanál zsír,
- 3 dkg vaj.

Elkészítés:

1. A zsírt felmelegítjük, majd a csirkemell kockákat fehéredésig pároljuk. Kicsit meg is piríthatjuk, nekem erre most nem volt időm. Sózzuk, borsozzuk.

2. Hozzáadjuk a répát. Lefedve, alacsony hőfokon együtt pároljuk. Ha kell, adjuk hozzá vizet.

3. Mikor már majdnem kész, hozzáadjuk a spárgát is.

4. Közben egy másik edényben elkészítjük a kuszkuszt. Egy rész kuszkuszt leöntünk egy rész forró vízzel. Lefedve 5 percig állni hagyjuk, majd átkeverjük a vajjal.

5. Mikor a zöldséges hús és a kuszkusz is elkészült, a kettőt összekeverjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése