Hozzávalók:
- 40 dkg liszt,
- 1,5 dkg friss élesztő,
- 2 evőkanál cukor,
- kb. 2 dl tej,
- 3 dkg vaj, olvasztva,
- 1 nagy csipet só,
- a külső részére 2 dkg vaj, darát dió és barnacukor, de ez elhagyható.
Elkészítés:
1. Az élesztőt egy kevés cukros langyos tejben felfuttatjuk.
2. A felhabosodott élesztőt, a vaj kivételével, hozzáöntjük az összes többi hozzávalóhoz és közepesen kemény tésztát dagasztunk. Ekkor adjuk hozzá az olvasztott vajat és újra kidagasztjuk. Konyharuhával letakarva duplájára kelesztjük.
3. Ha megkelt, 2-3 mm vastagra nyújtjuk, ezután derelyevágóval 2 cm vastag csíkokra vágjuk fel a tésztát. A csíkokat feltekerjük a formára, majd a pulton kicsit hengergetjük és ellenőrizzük, hogy nem maradt-e lyuk sem az oldalán, sem az alján.
4. A maradék olvasztott vajjal megkenjük, cukros dióba vagy natúr dióba forgatjuk, de el is maradhat a diós borítás. 180 fokra előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsin készre sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése