Az ötletet a Home bisztro nevű blogon találtam. Nem teljesen úgy készítettem, ahogy ott le van írva, inkább csak kiindulási alapnak tekintettem a receptet. Meglepett, mert gondoltam, hogy finom lesz, de hogy ennyire! Egy újabb felhasználási módja a kertben termő spárgának.
Hozzávalók:
- spárga (kb. 50 dkg),
- 5 dkg mandula, darálva,
- 2 gerezd fokhagyma,
- 1-2 evőkanál citromlé,
- kb. 50-80 ml olívaolaj,
- só,
- bors,
- reszelt parmezán (jó lesz más reszelhető sajt is, nálam házi kecskesajt kerül bele, de volt, hogy nem is tettem bele sajtot),
- zsályalevél (én nem tettem bele),
- 1 lime héja (én nem tettem bele).
Elkészítés:
1. A spárgát vajon megpároljuk. Kihűtjük.
2. Egy magas falú edényben az összes hozzávalót pépesítjük. A kifőtt tésztát ezzel a szósszal keverjük össze.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése