Oldalak

2016. június 8., szerda

Túrós-ribizlis csiga

Utazás előtt készültek ezek a csigák, hogy legyen egy kis desszert is. Finom és még 2 nap múlva is élvezhető az íze, állaga. Az ötletet a Vidék íze 2016 júniusi számából vettem.


A tészta a már jól bevált recept szerint készült, tojás nélkül (fél adagból), mely a savanyú káposztás csiga leírásánál olvasható.

Hozzávalók a töltelékhez:
- 30 dkg túró,
- cukor ízlés szerint (nekem 5 dkg bőven elég volt, mert a lekvárban is volt cukor, de, ha friss ribizliből sütjük, elképzelhető, hogy több édesítést igényel, ráadásul ez egyénfüggő is),
- vanília,
- 25 dkg friss ribizli, de nekem ez nem volt, így házi ribizlilekvárt használtam.

Elkészítés:

1. A túrót összekeverjük a cukorral, vaníliával.

2. A megkelt tésztát vékonyra nyújtjuk és megkenjük a túróval. Rászórjuk a ribizlit vagy, ha lekvárt használunk, mokkáskanálnyi adagokban rápötyögtetjük.

3. Felcsavarjuk, mint a bejglit. Éles késsel 8-10 mm széles csigákra vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a csigákat (hagyjunk helyet köztük). 200 fokra előmelegített sütőben készre sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése