A Vidék Íze 2016 szeptemberi számában találtam ezt a receptet. Gluténmentes, sőt, én még tojást sem tettem bele, így tojásmentes az étel. Kirándulásra, uzsonnára, tízórai jó választás.
Hozzávalók:
- 1 dl olaj,
- egy mokkáskanál szódabikarbóna (eredeti recept szerint fél csomag sütőpor),
- 5 dkg kukoricakeményítő,
- 12 dkg rizsliszt,
- két kiskanál darált lenmag (ha tojást is teszünk bele, akkor ez elmaradhat),
- 3 nagy krumpli, héjában megfőzve,
- 1 tojás (nálam helyette 2 kiskanál útifűmaghéj),
- 1 teáskanál só,
- kolbász, szeletelve,
- 1 evőkanál szezámmag,
- 1 evőkanál egész mák.
Elkészítés:
1. A héjában megfőzött krumplit még forrón meghámozzuk, krumplinyomón átnyomjuk. Kihűtjük.
2. Összekeverjük a liszttel, keményítővel, szódabikarbónával (sütőporral), sóval, lenmaggal, útifű maghéjjal vagy a tojással (ha teszünk bele) és az olajjal. Ne gyúrjuk sokáig, csak álljon össze a tészta.
3. Ízlés szerinti méretű gombócokra szedjük szét, majd mindegyiket ellapítjuk.
4. Tetejére szeletelt kolbászt helyezünk, megszórjuk mákkal és szezámmaggal, majd 200 fokos sütőben addig sütjük, míg a széle ropogósra nem pirul.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése