Elkaptak egy gyerekek egy ronda vírusos betegséget, amiből nagyon nehezen jönnek ki. Volt, hogy már jobban érezték magukat, majd visszaestek. Enni sem nagyon volt kedvük, én sem éreztem magam a helyzet magaslatán, így valami gyors, gyerekbarát, de tejmentes (vagy csak minimális tejterméket tartalmazó), tojásmentes ételt akartam főzni, ami lehetőleg édes és fél órán belül elkészül. Így esett a választásom erre a kuszkuszos ételre, ami igazából egy desszert, de ilyen betegeskedős időszakban inkább hagyom a gyerekeket azt enni, amit igazán kívánnak. Lekvárral összekeverve engem a császármorzsára emlékeztetett, főleg, hogy nálunk az elmúlt években a köleses császármorzsa a kedvenc (receptje itt található).
Hozzávalók:
- 1 bögre kuszkusz,
- kb. 2 dkg vaj,
- aszalványok,
- dió aprítva,
- kevés fahéj,
- méz,
- házi lekvár (nálam szilvalekvár).
Elkészítés:
1. A kuszkuszhoz 1-1,5 bögre vizet forralunk, majd felöntjük és közben keverjük a kuszkuszt. Lefedjük, néhány percig állni hagyjuk. Addigra magába szívja a vizet és megpuhul. Kevés vajjal összekeverjük.
2. Belekeverjük a fahéjat, az aszalványokat és az aprított diót. A gyerekeknek csorgattam rá mézet (magamnak nem, az már túl édes lett volna nekem) és cukormentes házi szilvalekvárral kevertem össze.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése