A húsmentes, görög fasírthoz készült ez a köret. A recept ötlete szintén Steiner Kristóf (Kristóf konyhája) könyvéből származik.
Hozzávalók:
- néhány gerezd fokhagyma, aprítva,
- sűrű, házi paradicsomlé (nálam 3 dl),
- rizs (nálam barnarizs)
- 1 rúd fahéj,
- kb. 3-4 marék konzerv csicseriborsó vagy párolt zöldborsó,
- só
- zsiradék.
Elkészítés:
1. A rizst zsiradékon átfuttatjuk, majd felöntjük paradicsomlével és még annyi vízzel, hogy a folyadék nagyjából kétszerese legyen a rizsnek. Sózzuk és az aprított fokhagymát hozzáadjuk. Beledobunk egy rúd fahéjat is.
2. Puhára főzzük a rizst (ahogy egyébként is szoktuk).
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése