Hozzávalók:
- 20 dkg liszt (nálam 5 dkg tönköly fehér és 15 dkg teljes kiőrlésű tönköly),
- 10 dkg vaj,
- 2 dkg friss gyömbér, reszelve,
- 1 kiskanál őrölt fahéj,
- 3 dkg kókuszcukor (aki nincs hozzászokva a kevésbé édeshez, tegyen többet),
- 2-3 teáskanál tejföl (eredetileg egy tojás sárgája),
- 1 mokkáskanál szódabikarbóna.
Elkészítés:
1. A lisztet összekeverjük a cukorral és a szódabikarbónával, majd belekockázzuk a vajat is az edénybe. Gyorsan elmorzsoljuk és hozzágyúrjuk a tejfölt valamint a reszelt gyömbért. Nagyon gyorsan dolgozzunk, ne olvadjon meg túlságosan a vaj a kezünktől. Annyi tejfölt adjunk hozzá, amennyitől egy rugalmas, jól nyújtható és nem ragacsos tésztát kapunk. Zacskóba csomagoljuk és legalább fél órát hűtőben állni hagyjuk.
2. Vékonyra nyújtjuk, kiszaggatjuk. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 12 perc alatt készre sütjük. Nagyon figyelni kell, ne süljön túl. Rögtön sütés után még puha, de aztán megszilárdul. Ha az alja kezd barnulni, vegyük ki a sütőből.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése