Gergő nem szereti a zöldbabot, viszont a mélyhűtő tele van vele. Nyáron folyamatosan szedtem és tettem el. Gondoltam, kipróbáljuk krémlevesként, hátha így jobban eszi majd. Bejött. Jóízűen megette.
Hozzávalók:
- 50 dkg zöldbab, tisztítva, darabolva (friss, fagyasztott vagy üveges),
- 1-2 darab krumpli (én most nem tettem bele), kockázva,
- 1 fej vöröshagyma, aprítva,
- 2-3 gerezd fokhagyma, aprítva,
- egy evőkanál zsiradék,
- 2,5 dl tejszín,
- alaplé vagy víz vagy egy teáskanál natúr, szárított, morzsolt zöldségek (vega-mix),
- só,
- bors,
- a leves tálalásához: kolbászkarikák saját zsírjába sütve, kenyérkockák vajon vagy a kolbász zsírjában pirítva.
Elkészítés:
1. A zsiradékon megpároljuk a vöröshagymát, majd rádobjuk a fokhagymát. Ezután következik a zöldbab és a krumpli. Felöntjük alaplével vagy vízzel és ízesítjük szárított zöldségekkel. Sózzuk, borsozzuk. Fedő alatt, lassú tűzön készre főzzük.
2. Mikor puha a bab és a krumpli, botmixerrel krémesítjük a levest. Szűrjük át, mert a szálkák, ha vannak benne, zavaróan lehetnek. Felöntjük tejszínnel. Egyet forralunk rajta. Mi most saját zsírján sült kolbászkarikákkal fogyasztottuk, de piríthatunk kis kenyérkockákat vajon vgy a kolbász zsírjában és azzal is fogyaszthatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése