Oldalak

2017. április 25., kedd

Csicseriborsó leves

Ez egy olyan leves, amit este találtam ki, mert fogalmam nem volt, mit főzhetnék a sóskás pite mellé. Most, hogy még nem érik annyi minden a kertben, kicsit nehéz kitalálnom, mit főzzek, de azért igyekszem mindenkinek és mindennek kedvezni.


Hozzávalók:
- 2 doboz konzerv csicseriborsó (vagy száraz csicseriborsó, de azt előbb akkor külön meg kell főzni),
- néhány sárgarépa, apró kockákra vágva,
- egy kevés kolbász, karikára vágva,
- kolbász helyett készíthetjük apróra vágott szalonnával is, és akkor ezt a hagyma előtt kezdjük sütni,
- 1 fej vöröshagyma, aprítva,
- só,
- bors,
- egy-két evőkanál zsiradék,
- 7-10 evőkanál kuszkusz, attól függően, mennyire sűrűre szeretnénk a levest,
- 1 kiskanál őrölt fűszerpaprika.

Elkészítés:

1. A vöröshagymát megpároljuk a zsiradékon, majd hozzáadjuk az apróra vágott sárgarépát. Lassú tűzön, lefedve pároljuk. Ha kell, kevés vizet öntünk alá.

2. Mikor a répa megpuhult, hozzáadjuk a karikára vágott kolbászt. Amikor a kolbász zsírja kisült, levesszük az edényt a tűzről, szórunk rá kis fűszerpaprikát, gyorsan elkeverjük, majd felöntjük a levest vízzel. Sózzuk, borsozzuk.

3. Mehet bele a csicseriborsó is. Lassú tűzön10 percig főzzük még, majd beleszórjuk a kuszkuszt. elkeverjük. Elzárjuk a tüzet és lefedve állni hagyjuk kb. 5 percig. A kuszkusztól lesz jó sűrű a leves.

2 megjegyzés:

  1. :), köszönöm szépen, Vicuska. Már nagyon nem tudtam, mit főzzek, ezért, amit találtam hirtelen, abból lett ez a leves.

    VálaszTörlés