Oldalak

2017. április 6., csütörtök

Zöldséges kuszkusz

Egy gyors, ízletes és színes köret készült a fokhagymás karajhoz. Volt a kertben spárga, a pincében répa és a mélyhűtőben nyáron eltett cukorborsó. A héten éppen vettem kuszkuszt (ha nem vettem volna, akkor valószínűleg kölessel főztem volna), így azzal kevertem össze a megpárolt zöldségeket. Az én zöldségutáló kisfiam is megette az összes köretet, spárgástól, répástól. Nagyon örültem neki. (Cukorborsót nem adtam neki, azt nem ette volna.)


Hozzávalók:
- 2 bögre kuszkusz (1 bögre=2,5 dl),
- cukorborsó,
- néhány spárgasíp, megpucolva, kis darabokra vágva,
- 4-5 sárgarépa, pucolva, nagyobb lyukú reszelőn lereszelve,
- 4 dkg vaj,
- só,
- bors.

Elkészítés:

1. Két bögre vizet forralunk. Sózzuk. Mikor felforrt, elzárjuk a tüzet, állandó keverés mellett hozzáöntjük a kuszkuszt. Lefedjük és pár percig állni hagyjuk. Ezután hozzákeverünk 3 dkg vajat, jól elkeverjük és visszatesszük a fedőt.

2. A maradék vajat egy nagy edényben megolvasztjuk. Beletesszük a reszelt répát. Lassú tűzön, fedő alatt majdnem készre pároljuk. Közben sózzuk, borsozzuk.

3. Mikor majdnem kész a répa, hozzáadjuk a cukorborsót is, majd pár perc múlva a spárgát is. Lefedjük. Lassú tűzön roppanósra sütjük-főzzük.

4. A kész kuszkuszt hozzákeverjük a zöldségekhez.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése