Oldalak

2017. szeptember 2., szombat

Répás-diós lencsefasírt

A barna rizses céklafasírt mellett ezt a répás-diós lencsefasírtot készítettem el a hamburgerzsemlékhez.





Hozzávalók: 
- 20 dkg lencse (nálam vöröslencse),
- 4 darab sárgarépa,
- 10 dkg csicseriborsóliszt (de, ha nem szempont a gluténmentesség, akkor szerintem le lehet cserélni más liszte vagy zsemlemorzsára is),
- 2 marék dió, durvára vágva,
- 1 citrom leve,
- 1 kis csokor petrezselyem zöldje, aprítva,
- 1 kávéskanál őrölt kömény,
- 1 csipet őrölt csili (elhagyható),
- só,
- bors,
- zsiradék a sütéshez.

Elkészítés: 

1. A sárgarépát megtisztítjuk, felkarikázzuk és kevés sós vízben puhára főzzük. A lencsét megfőzzük.

2. Egy tálba tesszük a lisztet, citromlevet, a puha répát, a lencsét és botmixerrel pépesítjük. Ezután keverjük hozzá a durvára vágott diót, az aprított petrezselyemzöldet, sót, borsot, köményt, csilit. Jól összekeverjük.

3. Egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral, meglocsoljuk néhány evőkanál (olvasztott) zsiradékkal. A masszából fasírtokat formázunk, melyeket ellapítunk. Ezeket ráhelyezzük a tepsire és ismét meglocsoljuk néhány evőkanál zsiradékkal.

4. 200 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Félidőben megfordítjuk a fasírtokat, hogy mindkét oldaluk egyformán megpiruljon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése