Oldalak

2017. december 4., hétfő

Krémsajtgolyó karácsonyi köntösben (édes)

Ízesített, különböző fűszerekbe forgatott krémsajtgolyók vagy rudak helyett most karácsonyi formát öltött a krémsajtom. Készítettem egy édeset és egy sósat, melyekhez sütöttem kekszet is (egyikhez édes kekszet, másikhoz sósat). Angol nyelvű oldalakon bőven lehet találni ötleteket az ízesítéshez mind édes, mind sós változatban.




Hozzávalók:
- szobahőmérsékletű krémsajt, ami nem túl lágy, nem folyik szét, azaz formázható (nálam 20 dkg házi kecskekrémsajt),
- ha szükséges, akkor keverjünk hozzá egy kis joghurtot (amennyiben túl kemény a krémsajt),
- nagyon szárazra aszalt sárgabarack (nálam házi), igen apróra vágva,
- diógrillázs, nagyon apróra törve, recept ITT,
- 2 kocka étcsoki, nagyon apróra törve,
- porcukor ízlés szerint,
- a díszítéshez magvak, aszalt gyümölcs.

Ízesíthetjük bármivel, nekem most a fentiekhez volt kedvem.

Elkészítés: 

1. A krémsajtot kikeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk az általunk választott ízesítőket (grillázs, csoki, aszalványok). Ha túl kemény a krémsajt, tegyünk hozzá egy kis natúr joghurtot.

2. Formázzunk fenyő alakot, majd tekerjük folpackba és tegyük a hűtőbe pár órára vagy másnapig.

3. Mikor megszilárdult a "fenyőfánk", díszítsük fel.

4. Fogyasztása: kenhetjük enyhén édes (házi) kekszre vagy péksüteményre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése