Oldalak

2018. november 7., szerda

Kolbászos-mángoldos tészta

Gyors ebéd volt ez egy borongós, de enyhe őszi napon. A kertben még mindig lehet szedni a mángoldot (is). Előző napról maradt kifőzött tészta. Volt itthon kolbász is bőven, úgyhogy ezzel össze is állt az igencsak gyors ebéd.


Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma, aprítva,
- néhány gerezd fokhagyma, finomra aprítva,
- só,
- bors,
- szárazkolbász, kis kockákra vágva,
- egy nagy csokor friss mángold,
- tészta (bármilyen formájú),
- reszelt sajt a tetejére.

Elkészítés: 

1. Kiszedjük a mángold közepét, azaz a levélszárat (ezt vagy felhasználjuk más ételekhez vagy mehet a komposztba). Megmossuk a leveleket és deszkán, késsel felaprítjuk.

2. Egy nagy serpenyőben (aminek van fedele is) zsiradékot melegítünk, majd rátesszük a vöröshagymát. Mikor már majdnem megpárolódott, hozzáadjuk a pici kockára vágott kolbászt. Kisütjük a zsírját, majd hozzáadjuk az aprított fokhagymát is. Néhány keverés után mehet rá a mángold.

3. Lassú tűzön, lefedve megpároljuk a mángoldot. Sózzuk, borsozzuk.

4. Közben kifőzzük a tésztát. Mikor megfőtt a tészta és a mángoldunk is elkészült, a leszűrt tésztát hozzákeverjük a zöldséges kolbászhoz. Átmelegítjük az egészet és kész is.

5. Tálaláskor reszelt sajtot szórunk a tetejére.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése