Oldalak

2018. november 14., szerda

Pasztinákos pogácsa

A paleo konyhában a krumplis pogácsát krumpli helyett például pasztinákkal (paszternákkal) készítik (a diéta szerint ugyanis krumplit nem lehet fogyasztani, azonban a pasztinák íze főzve kicsit hasonlít a krumpli ízére). Mivel kaptam egy jó nagy adag pasztinákot (nekünk idén nem sikerült, nem kelt ki), gondoltam, kipróbálom, milyen pasztinákkal a pogácsa. A korábban már többször elkészített krumplis pogácsa receptje alapján sütöttem ezt a pogácsát. Annyit változtattam, hogy kétszer hajtogattam, rögtön gyúrás után (10 percet vártam egy-egy hajtogatás között). A tésztába nem gyúrtam bele az összes zsírt, hanem hagytam néhány evőkanálnyit, melyet a kinyújtott tésztára kentem és így hajtogattam meg a tésztát. A kelesztés pedig úgy alakult, főleg időhiány miatt, mert reggel, munka előtt sütöttem, hogy nem hagytam duplájára kelni, csak megvártam, hogy valamennyire beinduljon, valamennyit növekedjen a tészta. Ezután nyújtottam, rácsoztam, szaggattam és forró sütőben (200-210 fok) készre sütöttem. Ha lett volna időm, akkor persze megvártam volna, hogy teljesen megkeljen, ahogy általában szoktam, de három gyerek és munkába siető férj mellett most így alakult. :)

Pasztinák előkészítése: a pasztinákot megpucoltam, nagyobb kockákra vágtam, pici vízben, lassú tűzön megfőztem, megpároltam (fedő alatt). A víz, mire elkészült a pasztinák, szinte el is főtt. Botmixerrel pépesítettem és kihűtöttem.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése