A receptet a nosalty-n találtam.
Hozzávalók:
- 1 tojás,
- cukor (eredeti recept szerint 11 evőkanál, nálam 6 dkg, de nekem még így is édes volt),
- 11 evőkanál olaj,
- 15 csapott evőkanál liszt,
- 1 teáskanál szódabikarbóna,
- 2,5 dl tej (nálam most házi kecskejoghurt került bele, mert nem volt kedvem kimenni tejért :) ),
- ribizli (eredetileg 15 dkg, nálam 20 dkg).
Elkészítés:
1. A ribizlit megmossuk, leszemezzük.
2. A tojást, olajat, cukrot kikeverjük.
3. Egy másik tálban a lisztet és a szódabikarbónát összekeverjük, majd a tojásos olajhoz adjuk. Folyamatos keverés mellett lassan mehet hozzá a tej is.
4. Én a ribizlit a végén nagyon óvatosan belefogattam a tésztába. Az eredeti recept a tészta muffinformába történő átmerése során szórta meg a tésztát a ribizlivel.
5. Nálam nem fért bele a tészta a 24 db-os muffinsütőbe, így két részletben sütöttem a süteményt, 180 fokra előmelegített sütőben.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése