Oldalak

2020. június 30., kedd

Paradicsomos zöldbab

A receptet a nosalty-n, itt találtam. Nagyon finom.




Hozzávalók: 
- 50 dkg zöldbab, legjobb a friss, zsenge zöldbab,
- 30 dkg paradicsom (nálam most még nem terem, de a mélyhűtőbe tettem el egészben paradicsomot, azt használtam),
- 1 fej vöröshagyma,
- 3 gerezd fokhagyma,
- 1-2 evőkanál zsiradék,
- oregánó,
- kakukkfű (én most ezeket a fűszereket nem tettem bele),
- só,
- bors,
- nagy csokor petrezselyem (nem tettem bele).

Elkészítés: 

1. Kevés zsiradékon megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a kis kockára vágott paradicsomot (a héját le lehet húzni, ha egy kis időre forró vízbe tesszük) és a fűszereket. Sózzuk, borsozzuk.

2. Mikor összeesett a paradicsom, mehet bele darabolt vagy egészben hagyott zöldbab, ki hogy szereti. Én daraboltam. Lassú tűzön megpároljuk. Fedőt is tehetünk rá, akkor gyorsabban megvan (én nagyrészt fedő alatt készítettem). Vigyázzunk, nehogy odaégjen a paradicsom, kevergessük időnként.

3. A recept szerint, míg fő a bab, egy külön tálkában össze kellett volna keverni egy kis olajat, az apróra vágott fokhagymát és az aprított petrezselymet. Ezt kellett volna a főzés legvégén hozzákeverni a babhoz. Én azonban ezt a lépést kihagytam, csak a fokhagymát tettem a babhoz a főzés elején.

Finom köretként, de magában is, friss, puha kenyérrel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése