Oldalak

2020. augusztus 6., csütörtök

Zabpelyhes almás sütemény

A receptet ITT találtam. Mi nem tettünk rá krémsajtot, csak úgy, magában ettük. Nagyon finom, rostban gazdag, egészségesebb nassolni való. 



Hozzávalók (20X20 cm-es formához): 
- 12 dkg zabpehely darálva vagy zabpehelyliszt,
- 6 g szódabikarbóna,
- 3 g sütőpor (nem tettem bele),
- 1 kiskanál őrölt fahéj,
- őrölt szegfűszeg, szerecsendió (esetleg mézeskalács fűszerkeverék helyette, én azt tettem bele, de nyáron ki is hagyhatók ezek a fűszerek és csak a fahéjat tesszük bele),
- 3 nagy alma,
- 5 dkg vaj, olvasztva (nálam kicsit kevesebb, mert nem volt annyi),
- 1 nagy tojás,
- cukor (ízlés szerint, az eredeti recept 10 dkg-ot ír, én ennél jóval kevesebbet tettem bele),
- vanília/vaníliaesszencia/vaníliás cukor, kinek mi van otthon. 

A tetejére lehet tenni krémsajtot, de ez el is maradhat. 
- 20 dkg krémsajt,
- 1 evőkanál citromlé,
- 1 citrom reszelt héja,
- porcukor ízlés szerint,
- 2 evőkanál durvára vágott dió/mogyoró. 

Elkészítés: 

1. A zabpehelylisztet, fűszereket, szódabikarbónát, sütőport összekeverjük. 

2. Az almákat meghámozzuk, magházukat kiszedjük, botmixerrel pürésítjük. 

3. Az almapépbe keverjük az olvasztott vajat, cukrot, tojást, vaníliát. Ezután megy bele az előzőleg összekevert összes száraz hozzávaló. 

4. 180 fokra előmelegített sütőben sütöttem (175 fokot ír az eredeti recept). A kis tepsibe (20X20 cm) tettem sütőpapírt is. 

5. Ha elkészült a süti és ki is hűlt, akkor tetejére kenjük a kihabosított, ízesített krémsajtot és megszórjuk darabolt dióval. Én most nem tettem rá krémsajtot, csak úgy, magában ettük. Nagyon ízlett a gyerekeknek. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése